Kukurūzų košė yra sveika dėl savo unikalios sudėties. Kukurūzuose yra daug maistinių skaidulų, kurios gerai valo stemplę.
Vitaminai (A, B, C, E, K ir PP grupės) yra ne tik natūralūs antioksidantai, atsakingi už odos elastingumą, plaukų blizgesį ir dantų stiprumą. Jie taip pat turi įtakos smegenų veiklai, padidina hemoglobino kiekį kraujyje ir normalizuoja nervų sistemą.
Kukurūzų košė neturi glitimo, todėl puikiai tinka alergiškiems kviečių glitimui žmonėms. Taip pat patiekalas gali būti naudojamas kaip pirmasis papildomas maistas vienerių metų kūdikiams.
Mokslininkai įrodė, kad kukurūzų košė neleidžia vystytis Alzheimerio ligai.
Iš kukurūzų košės ruošiama polenta, kepama orkaitėje arba kepama keptuvėje. Taip pat naudojama saldiems desertams ir mėsos užkandžiams gaminti. Košės skonis neutralus, puikiai dera su daržovėmis ir žuvimi. Pabrėžia jų skonį ir aromatus.
Kukurūzų košė su apelsinu
Neįprastas kukurūzų košės variantas pusryčiams. Patiekalas pasirodo labai aromatingas ir skanus. Apelsinas ir imbieras suteikia košei aštriai rūgštų skonį. Galima patiekti su riešutais.
Ingredientai:
Kukurūzų kruopos – 70 gramų
Apelsinas – 1 vnt
Imbieras (šaknis) – 30 gramų
Sezamo sėklos – 5 gramai
Cukrus – 10 gramų
Ciberžolė – 0,5 šaukštelio
Supjaustykite apelsiną ir imbierą maišytuve. Mišinys praskiedžiamas vandeniu (300-300 ml). Įpilkite druskos, cukraus, sezamo sėklų ir kukurūzų kruopų, viską išmaišykite ir pastatykite ant silpnos ugnies. Retkarčiais pamaišykite. Virkite košę iki, kol sutirštės. Pabaigoje įdėkite šiek tiek sviesto ir leiskite košei šiek tiek nusistovėti.
Laikymo sąlygos
Kukurūzų kruopas laikykite sandariai uždarytame stikliniame inde. Saugoti nuo tiesioginės šviesos. Kukurūzų košės atsargos turėtų būti mažos, nes vidutinis jų galiojimo laikas yra 1 mėnuo. Tada košė ima prarasti skonį.
Rinkdamiesi kukurūzų kruopas košėms, atkreipkite dėmesį į jų spalvą ir konsistenciją. Kokybiškas produktas turi ryškiai geltoną spalvą ir trapią struktūrą.