Desertai be cukraus – nauda sveikatai

Desertai be cukraus – nauda sveikatai

Skyrybos jau šiandien – baltasis dėdė laisvas

Baltas, rudas, birus, miltelinis, gabalinis, perlinis – ponas cukrus, kuris, deja, karaliauja visur. Jį labai mėgsta ir vaikai, ir suaugę. Tiesa, pastarieji jau kur kas daugiau žino apie cukraus žalą organizmui bei galimybes jį pakeisti kitais, vertingesniais saldikliais, pvz. medumi.

Bėda ta, jog visiškai nevartoti cukraus praktiškai neįmanoma – jo yra duonoje, sultyse, džiovintuose vaisiuose, jogurtuose, salotų padažuose, pomidorų padaže, greitai paruošiamos košės pakelyje, varškės sūreliuose ir dar labai, labai daug kur.

Taip, tikrai įmanoma  sąmoningai mažinti tokių produktų vartojimą, atidžiai nagrinėti sudėtį, tačiau ką daryti tiems, kurie neįsivaizduoja savo gyvenimo be skanių, saldžių ir daug cukraus turinčių desertų? Išeitis yra – desertai be cukraus.

Užsimerkite ir paragaukite

Paragavę mūsų desertų be cukraus, Jūs nustebsite,  jog juose visiškai nėra šios baltos mirties. Paaiškinimas labai paprastas – mes naudojame produktus, kurie yra saldūs, tačiau neturi savyje balto cukraus. Kas tai galėtų būti? Datulės, medus, becukris juodasis šokoladas, agavų sirupas ir t.t. Tereikia paieškoti, atrasti, išbandyti ir išsiskirti su baltuoju dėde, kuris mažina organizmo atsparumą ligoms, blogina nuotaiką, yra įvairių ligų ir priklausomybės kaltininkas.

Kokie desertai be cukraus populiariausi?

Iš tikrųjų, patys negalime patikėti, jog vos spėjame suktis, mat įsimylėjusių mūsų skanėstus yra labai daug. Ypač mėgstami yra Snickers‘iukai – desertai be cukraus su datulėmis, anakardžiais ir NET bolivine balanda. Sakome „net“, nes ji yra tokia vertinga, kad suvalgius  jos, galėtumėte išskristi į kosmosą ir atgal – turbo turbo sveika.

Valgote desertą ir gaunate naudos? Taip, tai tikrai įmanoma. Jūs tik įsivaizduokite:  ekologiška naminė Nutella taip pat be nuodėmės – ekologiški lazdynų riešutai, datulės, kakava pagerins ir nuotaiką ir mintis. Mėgstate pienišką šokoladą?  Tuomet desertas Milkis tikrai gali būti Jūsų draugas, mat jame gyvena šviežia grietinė, natūralus sviestas, eko graikiniai riešutai ir kitos gėrybės – draugaujam? Visi ingredientai taip dera tarpusavyje, jog atrodo, kad yra sukurti vienas kitam. Desertai be cukraus laukia Jūsų su nekantrumu.

Parengė Sabina Kemerienė

Parašykite komentarą