Sužinosite
Kaljanai yra naudojami jau šimtus metų, tačiau naujoviški paruošimo būdai dar nėra žinomi visiems. Besikeičianti kultūra ir praktikos deriniai, kurie suka kaljaną industrija, leidžia mums vis kažko išmokti naujo. Mes atrinkome geriausius patarimus, kurie leis jums mėgauti dar malonesniu kaljanu.
Palaikykite švarą
Labai svarbu palaikyti švarą. Prieš ir po kiekvieno naudojimo, būtinai gerai išplaukite kaljaną. Jokiais būdais neleiskite vandeniui būti kolboje ilgiau nei vieną parą. Kad būtų patiriamas maloniausias naudojimas, būtina palaikyti švarą. Profesionalai pataria, kad kolbą galite ir džiovinti po plovimo, kad būtų pašalintos visos vandens dėmės.
Naudokite tik saugius receptus
Vaisiai ir žolelės pridedi skirtingus pojūčius. Tačiau reikėtų vengti kai kurių dalykų, kad nebūtų sugadintas visas malonumas. Jokiais būdais nenaudokite rūgščių vaisių ir pieno. Nepatariama naudoti citrinos, slyvos, greipfruto ir alkoholio. Jokiais būdais nepilkite pieno, nes jame pradeda daugintis bakterijos, kuomet pasiekiama 8 laipsnių temperatūra. Rūgščios sultys gali pakenkti jūsų apatiniam stiebui ir apdailai.
Išvalykite prieš pradedant naudoti
Kaip ir minėjome, jeigu palaikoma švara, tuomet ir poveikis būna kur kas malonesnis. Kaljanas privalo būti tinkamai sumontuotas ir sandarus, tačiau reikia nepamiršti, kad tuomet yra sudaromas neigiamas oro slėgis, kai viskas sujungta. Gerai išvalykite kaljaną, kad jis galėtų išstumti seną orą.
Kiti naudingi patarimai
- Stenkitės rinktis tik kokybiškus mišinius, kuriuose būtų pakankamas kiekis glicerino ir būtų gaminama tik iš kokybiškų žaliavų.
- Anglis rinkitės tik tas, kurios būtų gaminamos iš 100% kokoso lukštų. Tai galėtų būti : Shaman, Cozomo, OneNation ir dar daugelis kitų.
- Stenkitės, kad tabakas būtų supakuotas puriai.
- Kad būtų išgaunamas kuo malonesnis pojūtis, užtikrinkite, kad kaljanas būtų sandarus.
Kuo didesnis glicerino kiekis, tuo daugiau kaljanas perteiks dūmų. Jeigu nežinote kokį tabaką pasirinkti, visuomet galite pasiteirauti parduotuvės darbuotojo, kuris padės išsirinkti tinkamą. Visi kaljanų mišiniai turi būti purūs ir kvėpuojantys, kad galėtų perteikti savo visas savybes, naudojimo metu. Jeigu nežinote kaip patikrinti sandarumą, galite uždengti viršutinę kaljano dalį ir traukti per kandiklį orą, jeigu nepavyksta patraukti oro, reiškia, kad kaljanas yra sandarus.
Straipsnį parengė ir patarimais dalinasi: Kaljanai Vilniuje