Puikūs receptai savaitgaliui

Nežinote ką pagaminti savaitgaliui? Aš siūlau jums išbandyti keletas puikių receptų.

Nežinau kodėl, bet turbūt tik šią savaitę pradedu įsibėgėti į ritmą. Vis negalėjau paspausti „Play“ mygtuko ir tęsti visko toliau, nes buvo įjungtas „Pause“ mygtukas. Šiaip ne taip, bet po truputį judu ir paleidžiu variklius

TRINTA CUKINIJŲ SRIUBA

Šiandien receptas vėl iš cukinijų, nes pas mane jų „kalnai“ priaugę. Švelni, kreminė, paprasta, bei greitai ir lengvai paruošiama cukinijų sriuba.

Reikės:

  • 1,5 l sultinio;
  • 800 g kubeliais pjaustytos cukinijos;
  • 4 skiltelių česnako;
  • grietinėlės;
  • skrudintos duonos.

Sriubos paruošimas:

  1. Sriubos puode pakepinkite kubeliais pjaustytas cukinijas su smulkiai pjaustytu česnaku.
  2. Užpilkite sultiniu ir pavirkite 15 min.
  3. Viską sumalkite su blenderiu ir dar pavirkite 10 min.
  4. Sriubą papuoškite su grietinėle ir patiekite su duonos skrebučiais.

Skanaus!

Dorseto obuolių pyragas

Nuostabiai skanus ir paprastas pyragas, nors iš išvaizdos – nieko ypatingo. Bet sykį pabandžiusi jau kepiau tris kartus ir dar tikrai ne kartą kepsiu! Be galo skanus – saldus, bet su rūgštele, minkštutėlis, bet su traškia plutele… Labai rekomenduoju!

Jau ne kartą esu rašiusi apie obuolių pyragus įvairiuose portaluose. Štai vienas iš jų lrytas.lt portale – Obuolių pyragas iš speltų miltų.

Reikės:

  • 225 g minkšto sviesto
  • 450 g rūgščių obuolių
  • 1 citrinos žievelės ir sulčių
  • 225 g cukraus pudros
  • 3 didelių kiaušinių
  • 225 g smiltų
  • 3 šaukštelių kepimo miltelių
  • 25 g maltų migdolų (skanu ir be jų, jei po ranka neturėtumėt)
  • 1 šaukšto rudojo Demerara cukraus

Pyrago paruošimas

  1. Obuolius nulupti ir supjaustyti centimetro dydžio kubeliais, sumaišyti su citrinos sultimis. Sviestą ištrinti su cukraus pudra ir citrinos žievele. Po vieną įmaišyti kiaušinius, kaskart įberiant ir po šaukštą miltų. Likusius miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į tešlą. Įmaišyti migdolus. Obuolius nuvarvinti ir įmaišyti į tešlą.
  2. Skardą patepti riebalais ir iškloti kepimo popieriumi. Pilti tešlą į skardą, išlyginti paviršių ir apibarstyti ruduoju cukrumi.
  3. Kepti valandą 180 laipsnių orkaitėje. Iškepus palikti skardoje pravėsti 10 minučių, tada pjaustyti ir patiekti. Geriausia – su ledais :)

Skanaus!

Rabarbarų pyragas

  1. Puode ištirpinti 2 šaukštus sviesto, sudėti 4 nuluptus ir supjaustytus rabarbarus, 0,5 stiklinės rudojo cukraus ir šaukštelį cinamono. Pakaitinti 5 minutes ir pilti į skardą.
  2. Kiaušinį išplakti su 0,5 stiklinės cukraus, supilti 0,5 stiklinės grietines, stiklinę miltų ir šaukštelį kepimo miltelių. Išmaišyti ir supilti ant rabarbarų.
  3. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Beveik atvėsusį apversti ant padėklo ir nuimti formą. Galima patiekti su ledais.

Autorius andris