Kai už langų vaiskiai šviečia saulė nė vienas nebenorime sėdėti namuose. Tie, kurie vasarą švenčia gimtadienius ar kitas šventes, dažniausiai jas organizuoja gamtoje, gražioje vietoje prie vandens. Tokioms šventėms geriausiai tinka vieno kąsnio sumuštinukai ar kiti nedideli užkandžiai, kuriuos galima valgyti rankomis. Idealu, jei maistas atitinka kokią nors temą, pvz., jūros, miško gėrybių ir pan. Tokių švenčių metu ne tik skanaujama įvairių gardėsių, bet ir dalinamasi receptais. Maistą šventei galite rinktis dvejopai. Jei stinga laiko, susisiekite su įmonėmis, kurios rūpinasi, kad skanūs, švieži ir estetiški užkandžiai į namus atvyktų prieš pat šventę. Jei esate prisiekusi kulinarė galite drąsiai pati imtis maisto ruošimo darbų. Užkandžiams naudokite kuo daugiau maisto smeigtukų, kurie ne tik papuoš stalą, bet ir suteiks galimybę patogiai pavalgyti. Smeigtukai gali būti patys įvairiausi: plastmasiniai, mediniai, metaliniai ar popieriniai.
Vieno kąsnio vaišės yra labai efektingas būdas dekoruoti šventinį stalą. Juk daug skaniau kramsnoti miniatiūrinį blynelį nuo pagaliuko negu valgyti jį šakute. Vaisių, uogų stalui naudokite gėrybes apvoliotas šokolade ar riešutuose, patiekite karamelizuotų vynuogių ar kitokių vaisių gabaliukų.
Jei gamtoje švenčiate didelę šventę, pavyzdžiui, krikštynas ar vestuves, užsakykite ir aptarnaujantį personalą. Jis ne tik padengs stalus, bet ir panešios svečiams padėklų su mini užkandėlėmis ir putojančiu vynu. Vietoje tradicinio putojančio vyno galite pasirinkti originalią šampano piramidę, kurią nesunkiai paruoš profesionalus barmenas tiek prie bažnyčios po vestuvių ar krikštynų ceremonijos, tiek ir atvykus išvykos vietą. Šventinę išvyka labai pagyvina ir įvairūs liepsnojantys patiekalai. Tai papildomai daug nekainuoja, tačiau sukuria įspūdinga vaizdą. Sudarydami šventinės iškylos menių būtinai paskaičiuokite, kiek kokių patiekalų bei užkandžių reikia užsakyti vienam asmeniui. Šaltų mėsos užkandukų turėtų būti apie 80–130 g vienam svečiui, žuvies – 50–60 g, o salotų iki 150 g. Lengvų užkandžių kiekvienam svečiui skirkite apie 15 vienetų.
Jeigu svečius vaišinsite putojančiu vynu ar šampanu, prie šių gėrimų puikiai tiks vištienos arba baltos žuvies užkandžiai, taip pat įvairūs paštetai, jūrų gėrybės, putėsiai. Klasika tapęs derinys – ikrai arba įvairių rūšių sūriai ir putojantis vynas. Jei gersite saldų putojantį vyną, tuomet jums puikiai tiks sūris su mėlynuoju pelėsiu, jei gėrimas rūgštesnis, geriau patiekti sūrį su baltuoju pelėsiu. Šalia švelnaus rožinio putojančio vyno nuostabiai dera minkšti švelnaus skonio sūriai.