Kanapių arbatos tinkamas paruošimas

Norint paruošti tam tikrus dalykus, turime laikytis recepto ir nustatytų taisyklių, kad jis gautųsi kaip įmanoma geresnis. Žinant slaptus dalykus galima sukurti visai skirtingą skonį arba atskleisti įvairius aromatus. Kai kuriems gali atrodyti, kad arbatos paruošimas yra paprastas ir nustatytų jokių taisyklių nėra. Tačiau kiekviena arbata turi tam tikrą paruošimą, ne išimtis yra ir kanapių arbata. Būtent apie jos paruošimą plačiau papasakosime šiame straipsnyje.

Kodėl kanapių arbatai reikalingi riebalai?

Tikriausiai daugeliui gali skambėti keistai, kad tokiai arbatai reikalingi riebalai. Aišku, tai nėra būtina, bet jei norite gauti kaip įmanoma geresnį rezultatą, riebalai joje yra būtini. Tam puikiai tiks sviestas, kokoso aliejus ar netgi margarinas. Kanapių aliejuje esančios medžiagos gali atsiskleisti tik tada, kai jos susimaišo su riebalais. Tad jei norite gauti kaip įmanoma didesnę šios arbatos naudą, tikrai verta įsidėti riebalų. Aišku, jų neturėtų būti per daug, jo pakanka tik pusę gramo. Tad jei dėsite tinkamą riebalų kiekį, vargu ar jausite jo skonį.

Arbatos paruošimas su pienu

Kanapių arbata gali būti geriama ne tik su įprastais ingredientais arbatai, tai yra citrina, medumi, imbieru ir panašiai, tačiau ji gali būti gaminama ir su pienu. Tokiam receptui pagaminti reikės šiek tiek laiko, tad ją reikėtų pradėti ruošti iš anksčiau. Pirmasis žingsnis būtų sumaišyti pusę gramo kanapių arbatos, sviesto ir vieną puodelį pieno, jei norite visa tai galite pagardinti vanilės ekstraktu. Geriausia viską maišyti maisto smulkintuvu, nes maišant ranka visas procesas gali užtrukti gana ilgai. Reikėtų viską plakti iki vientisos susijungiančios masės. Geriausia, jei išplaktą gėrimą paliktumėte bent vienai valandai galutinai susijungti ir paskleisti savo aromatus ir skonius. Jeigu tiek laiko neturite, galite šį žingsnį praleisti. Visą mišinį reikėtų sumaišyti su ketvirčio litro verdančio vandens ir virti apie 15 min. Jeigu matote, kad arbata ima tirštėti, reikėtų dar įpilti karšto vandens. Praėjus 15 min reikėtų patraukti indą nuo ugnies ir jį palaikyti dar apie 3 min. Praėjus šiam laikui, arbatą perkoškite per sietelį ir pagardinkite ją norimais ingridientais, tokiais kaip medus, cukrus ir panašiai.

Įprastas arbatos paruošimas

Jeigu nenorite gerti arbatos su įvairiais priedais, ją pasigaminti galite labai paprastai, tačiau reikėtų laikytis tam tikrų taisyklių:

  • Ruošiant vidutinio dydžio puodelį arbatos reikėtų naudoti apie pusę gramo kanapių arbatos. Ją reikėtų sumaišyti su tokiu pat kiekiu riebalų baze, riebalai turėtų kaip įmanoma labiau susijungti su kanapių arbata.
  • Tokį mišinį reikėtų užpilti karštu vandeniu ir dar pavirti apie 10 min.
  • Arbatai išvirus ją galima gerti. Jeigu norite į ją galite įdėti papildomų priedų, kuriuos paprastai dedate į įprastas arbatas.

Autorius agentas